Syndafloder

 
 
 
 
 
Syndafloder är Kristina Ohlssons sjätte bok med poliserna Alex Recht och Fredrika Bergman. Ohlsson är ju otroligt produktiv och har skrivit, som det känns, massor av böcker. Jag har läst hennes bok Den bekymrade diplomaten - en bok om migration och människor och jag har läst samtliga böcker i serien  om Recht och Bergman men nu var det ett par år sedan den senaste boken i serien Davidstjärnor kom.
 
Jag läste mig mätt på deckare för länge sedan men några författare och deckarserier läser jag fortfarande. Kristina Ohlssons böcker om Recht och Bergman är en av dem. Jag tycker om att träffa karaktärerna igen, det är som att umgås med vänner under de timmar som man läser. Samtidigt att det lite märkligt att det är just i den här genren som den här typen av serier med karaktärer som vi läsare får följa i bok efter bok skrivs. Jag vill läsa om Alex och Fredrika, om vad som händer i deras liv, hur de möter vardagen. Samtidigt som mordhistorierna är centrala i berättelserna med våld, ond bråd död, sorg och förtvivlan som oundvikliga ingredienser.
 
Jag tycker om Syndafloder men jag tycker inte att det är den starkaste boken i serien. Att jämföra böckerna i en serie är kanske inte rättvist men det är svårt att undvika. Jag greps inte av handlingen och kraktärernas öden till fullo, vilket också var skönt. 
 
I Syndafloder är hämnden central. Gamla synder dras fram i ljuset och någon ser till att syndarna får sona sina brott. 
 
Allmänt | |
Upp