Stay with me

 
 
 
 
 
Stay with me av Ayobami Adebayo
 
Stay with me är nominerad till 2017 års Baileys "women's prize for fiction".
 
"Ayobami Adebayo weaves a devastating story of the fragility of married love, the undoing of family, the wretchedness of grief, and the all-consuming bonds of motherhood. It is a tale about our desperate attempts to save ourselves and those we love from heartbreak."
 
Berättelsen tar plats i 1980-talets Nigeria, ett land präglat av politisk turbulens.  Stay with me är berättelsen om en stor kärlek mellan Yejide och Akin. Äktenskapet är inte längre nytt och Yejide drömmer om ett barn och hoppas på ett mirakel. När släkten kräver att Akin ska ta en andra fru, en som förhoppningsvis inte är ofruktsam, tappar Yejide och Akin fotfästet
 
Stay with me var stundtals smärtsam läsning. Ibland är det som att Yejide står i ögat av stormen men lugnet hon själv skapat är bara en illusion, en förnekelse av allt som inte stämmer i hennes liv. Yejides berättelse är mycket en berättelse om en längtan efter moderskap men också en berättelse om längtan efter den egna modern och den taggiga närvaron av styvmödrar och svärmodern.
 
Men det är också en hjärtskärande kärlekshistoria mellan Yejide och Akin och alla dessa hemligheter som istället för att skydda krossar. 
 
Boken finns att köpa här
 
 
Allmänt | |
Upp